• Това е блогът на търсачката за цени Izgodnobg.com. Списва от мен – Георги Георгиев (a.k.a. Geo), управител на Уеб Фокус ЕООД. Тук споделям интересни събития с търсачката, новини за е-търговия и полезна информация за пазаруващите онлайн.

  Повече информация за Izgodnobg.com можете да намерите на следните линкове:

  за собственици на магазини

  – за потребители

  Няколко думи за мен:

  – занимавам се професионално с компютри и интернет от 2004-та година.

  – 3.5 години работих в една от най-динамично развиващите се компании – Инвестор.БГ АД, където започнах като администратор в Start.bg, а скоро след това поех SEO дейностите в компанията и стартирах блог платформата Blog.bg.

  – през 2009-та година завърших Мрежови Технологии в Нов Български Университет.

  – един от по-ранните ми опити в областта на онлайн търговията е сайта Vzemibg.com.

  Кръвта ми кипи от всичко, що е търсене и търсачка и в работата си в момента се занимавам основно с проекти основно в тази сфера – с търсачката Izgodnobg.com и като SEO и SEM консултант. Считам, че опита ми като оптимизатор на редица от водещите бг сайтове (Start.bg, Dnes.bg, Snimka.bg, Investor.bg, Imot.bg, Mobile.bg и др.), известен брой по-малки сайтове, комбинирано с опита ми на разработчик и мениджър на търсачката Izgodnobg.com ми дават уникален поглед и от двете страни на SEO – като оптимизатор и като създател на търсачка. Интересувам се задълбочено и от ползваемост и анализи в уеб. Неотдавна се сдобих със Google сертификат за Google Analytics Expert.

  През април 2009-та година бях съорганизатор и лектор на SEO конференция 2009 с тема СЕО за онлайн магазини, а през 2010 отново бях лектор на SEO конференция 2010 с тема „Планиране на ефективни SEO кампании“.

  Когато не работя се опитвам да правя хубави снимки, някои от които можете да видите на http://geoprofii.snimka.bg и http://geoprofi.snimka.bg, играя баскетбол и обичам походите в планината.

  Други блогове, в които пиша към момента:

  http://blog.vzemibg.com – за онлайн магазини

  http://inet.blog.bg – за интернет новини и коментари

  http://geo.blog.bg – личен