• 16дек.

  Над 50% от българските интернет потребители са пазарували по интернет поне веднъж по информация на Е-Академи, оповестена на Webmetrix. От страните в нашия регион най-добри позиции в това отношение има Чехия, където 70% от интернет потребителите са пазарували онлайн.

  Е-търговията като цяло се развива с умерени темпове: 8% от всички българи пазаруват онлайн, а от групата на уеб-потребителите 15% пазаруват през Интернет. Само 3% от уеб-потребителите у нас пазаруват от международни сайтове за електронна търговия (по наши наблюдения в над 50% от тези случаи дори не става дума за електронен магазин, а за търговия през Ebay и други подобни системи).

  Интересно е, че е налице много високо доверие от страна на пазаруващите към уеб-сайтовете, от които те купуват – потребителите не са били обект на измами. Това опровергава масово налаганото схващане, че интернет е едно страшно опасно място, където човек неизбежно ще бъде измамен.

  Публикувано от admin @ 14:08

  Тагове: , ,

Един коментар

WP_Orange_Techno
 • ioio Says:

  Макар да не е ясно е-академи от къде ги изсмукват тия цифри,се надявам наистина хората да започнат да разбират че магазините нямат далавера да си прецакват клиентите и пазаруването през нета да се превърне в нещо нормално а не екзотично.