• 08Дек.

    Ново проучване на онлайн търговията – E-Consumers Report проведено от All-Channels Interaction и Ноема изкарва интересни цифри за онлайн търговията и влиянието на интернет върху решенията за покупка. Според проучването, което ще се обновява на всеки 6 месеца, 26% от ползващите интернет пазаруват в интернет от български сайтове, а 19% – от чужди. Т.е. реално целия процент на пазаруващи може да надхвърля и 30%. Това съвпада и с данните на самите онлайн търговци, които в статия на БАЕТ от средата на 2010 споделят, че според тях процента пазаруващи от онлайн магазини е между 20 и 30%.

    Въпреки, че само 26% пазаруват онлайн, то цели 79% ползват интернет източници, за да вземат решение за покупката на даден продукт (да го предпочетат пред друг или за да изберат от кой търговец да го закупят).  Т.е. интернет вече е сериозен фактор за всички търговци (дори и тези, които не продават онлайн).

    За сравнение в последното проучване на Gemius, което публикувахме през януари 2010 цифрата на пазаруващите е 13%.

    Публикувано от admin @ 17:58

    Тагове: , ,

Напиши коментар

Забележка: Модерацията на коментарите е включена и показването на вашият коментар може да се забави. Няма нужда да го пускате отново.