• 21ян.

    В Западна Европа над половината от резервациите на самолетни билети стават онлайн. В България все още сме далеч от тези цифри, но вече има множество агенции, които предлагат и резервации на самолетни билети онлайн. Такава услуга от известно време има и в Izgodnobg.com с помощта на партньорството ни с наложената международна компания Centransit (местен бранд на TravelStoreMaker) – http://samoletni-bileti.izgodnobg.com/. Ето някои от основните неща, които е хубаво да знаете при резервациите на полети по интернет.

    Резервацията по интернет през сайт за сравнение на цени на самолетни билети ви позволява да изберете най-добрата оферта измежду няколко десетки до няколкостотин авиокомпании. На практика сами можете да свършите работата, която преди се вършеше от агенциите – избора на изгодна оферта и самата резервация.

    Ако решите да ползвате български сайтове за целта ще имате предимството всичко да е на български език, избор от повече възможности за плащане, включително и на място в офиса на компанията (в Изгодно може да се плаща с кредитни и дебитни карти, с банков превод, през Epay.bg и в кеш). Разбира се, контактът с отдел клиенти на компанията също ще е улеснен. Ако все пак се спрете на чуждестранен сайт, задължително пригответе кредитната си карта.

    Повечето системи за резервация на полети предлагат редица възможности за филтриране – примерно да се показват само директни полети, без такива с прекачване – използвайте ги, за да си спестите преглеждането на излишни оферти.

    При самата резервация различните системи представят цените на услугите различно. В някои системи ще видите директно крайната цена, която трябва да платите. В други – крайната цена на билета и таксата за резервация (такса от порядъка на 15 евро е нормална). В трети може да видите първо „базовата“ цена на билета, а след това в отделни графи летищните такси и най-накрая сумата от всичко. Внимавайте да не се заблудите и проверете за каква точно сума е плащането, което се изисква от вас.

    Що се отнася до опасността да ви измамят с онлайн резервация на самолетен билет – тя е доста малка, поради строгото регулиране на пазара. За ваше спокойствие е добре е да проследите коя компания стои зад всеки сайт, да се уверите, че има лиценз за туристическа дейност и, че сайта има добра защита за личните Ви данни. По отношение на Българските сайтове, това лесно може да се открие. Така шансът да изпратите парите си и да не получите резервация е минимален. Ако искате да сте 100% сигурни, след като получите кода на резервацията си, позвънете на авиокомпанията, за да потвърдят, че тя съществува.

    Публикувано от Geo @ 10:19

    Тагове: , ,

Comments are closed.